Monday, November 26, 2018

Tekemistä



Ensinäkin, syö MOMOja. Niitä on tarjolla melkein poikkeuksetta missä vain, mutta erot ovat suuria ravintoloiden välillä. Voit valita täytteeksi kasvis-, buffalo-, tai kanaversion. Momojen ulkomuoto vaihtelee myös, joten älä anna ulkokuoren hämätä. Joissakin paikoissa voi olla tarjolla juusto ja valkosipuli versio.



Käy Dani's Hand-Made Kahvilassa Patan Durbar Squaren kupeessa (2krs.)





Maista tätä "juustoa", mieluiten paikallisen seurassa kenen suurinta herkkua tuntuivat olevan. Voi kuulemma olla parempaa kuin Fazerin Pätkis, Turkkarit tai saati Salmiakki.

Kaunis aukio lähellä Patan Durbar Squarea.

Jos juot alkoholia, kokeile paikallista kuumaa hirssiolutta (Tongba)

Käy katsomassa taidetta.

Kapua portaat "Apinatemppelille"
(Swayambhunath Stupa) 

Swayambhunath (Kathmandu)

Ylhäältä näkee koko Kathmandun.

Älä tuo mukanasi eväitä.. Ne viedään kuitenkin. (näin kun yhden turistin voileivät vietiin kädestä)
Paikka on heidän ja sinä olet vain vierailija. Kunnioita heitä ja heidän aluettaan.

(Halutessa voit ostaa keksejä vartavasten apinoille syötettäväksi)




Hyvä tapa liikkua: paikalliset bussit ja hinta on yleensä 15-25 nepalin rupian verran (n. 0,10€-0,20€) riippuen matkan pituudesta. Voit myös ladata Tootle Nepal appin, joka on paikallinen Über ja toimii moottoripyörillä.
Hinta on kalliimpi kuin paikallisbussi mutta liikkuminen kätevämpää varsinkin ruuhka-aikaan. Hintataso on kuitenkin niin alhainen verrattuna esimerkiksi Suomeen, joten oikeasti Über ei tule kalliiksi. Esimerkkinä Ekantakunasta Swayambhunath:lle 190 nepalin rupiaa (n. 1,40€ ). Todella kätevää, jännittävää ja maisemat näkyy hyvin!



SHANTI BAN, Godawari


Shanti Ban, Godawari













Chandragiri Hill (Cable Car)





Chandragirin huipulle kulkee kaapelihissi ja turisteilta meno-paluu maksaa 22 USD. Huipulle voi myös kävellä tai vaihtoehtoisesti tulla kävellen alas. Yhdensuuntaisia lippuja myydään 11 USD hintaan. Kävelyn on tapahduttava auringonnousun ja auringonlaskun välisenä aikana eli valosalla ja aikaa tulee varata yhteen suuntaan vähintään 3 tuntia.



Ilma ohenee..



2520m





Lumihuiput näkyvät huipulta ja paikka sopii myös perheille sillä paikan päällä on valtava leikkipuisto. Huipulla on ravintola, matkamuistokoju, kahviloita ja tietysti temppeli.

No comments:

Post a Comment